Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ "ΟΛΥΜΠΟΣ Α" | Φωτ. από το Βουνό των Θεών | 2015: Παγκόσμιο Έτος Εδαφών


Στο blog των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece που δημιουργήσαμε με αφορμή το "2015 - Παγκόσμιο Έτος Εδαφών"  αναρτούμε φωτογραφίες του βετεράνου ορειβάτη και ερευνητή Νίκου Νέζη με θέμα τον Όλυμπο. Είχαμε μεγάλη δυσκολία να επιλέξουμε φωτογραφίες για να αναρτήσουμε γιατί η μία ήταν καλύτερη από τις άλλες αλλά και γιατί το άλμπουμ που μας κοινοποίησε ο κ.Νέζης είχε 400 περίπου φωτ.

Για το Νίκο Νέζη είχαμε κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο Ενημερωτικό Δελτίο των ΦτΦ/NFGR - κλικάρετε ΕΔΩ για να διαβάσετε (σελ. 6 και 7)  το βιογραφικό του  αλλά και για να γνωρίσετε  το πλούσιο ερευνητικό του έργο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Νέζης έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών το 2011 για το τρίτομο έργο του "Τα Ελληνικά Βουνά - Γεωγραφική Εγκυκλοπαίδεια" (2010).

Κλικάρετε στις φωτογραφίες για να μεγεθυνθούν. Κάτω αριστερά υπάρχει η περιγραφή της κάθε φωτογραφίας.

Ευχαριστούμε το Νίκο Νέζη για την δυνατότητα που μας έδωσε να προβάλλουμε τις φωτογραφίες του με θέμα τον ΟΛΥΜΠΟ.

Δείτε ΕΔΩ ΤΟ "ΟΛΥΜΠΟΣ Β'" θα ακολουθήσουν το ΟΛΥΜΠΟΣ Γ' και Δ'.

















Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου