Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σε ποιόν ανήκει η βροχή; | Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλακή για τη συλλογή όμβριων υδάτων και 1.800 $ πρόστιμο!!!

Σε ποιόν ανήκει η βροχή;  


Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλακή για τη συλλογή όμβριων υδάτων και 1.800 $ πρόστιμο!!!

Το νερό όπως ο αέρας και το έδαφος είναι κοινό αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα.
Ωστόσο στο Όρεγκον των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια η συλλογή βρόχινου νερού έχει καταστεί παράνομη.Η κοινή πρακτική εδώ και πολλές γενιές της συλλογής των όμβριων υδάτων ως μέσο εξασφάλισης της επιβίωσης, κυρίως στις αγροτικές περιοχές για άρδευση και άλλες χρήσεις, φαίνεται πως θεωρείται πλέον αδίκημα.
Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλακή για τη συλλογή όμβριων υδάτων και 1800 $ πρόστιμο για την αποθήκευση τους σε δεξαμενές. Σύμφωνα  με τους νόμους του Όρεγκον το νερό είναι δημόσιο και όποιος θέλει να το αποθηκεύσει πρέπει να πάρει άδεια από τους διαχειριστές. [ΠΗΓΗ ΕΔΩ | ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δεν γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της υπόθεσης]

-------------------
Η γενικότερη θέση των ΦτΦ/NFGR για το νερό και τα κοινά αγαθά:
Ο πόλεμος για το νερό δεν έρχεται από το μέλλον αλλά πρόκειται για μια πραγματικότητα που χτυπά την πόρτα όλων μας σε όλο τον πλανήτη.Οι νίκες των κινημάτων για το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα ενάντια σε νόμους και κυβερνήσεις που προωθούσαν την ιδιωτικοποίηση του νερού, συνέβαλαν στην πτώση κυβερνήσεων, όπως η Ουρουγουάη στα τέλη του '90.

Η λεηλασία των φυσικών πόρων και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου πρέπει να σταματήσουν.
Οι Φίλοι της Φύσης/Naturefriedns Greece πρεσβεύουν πως το νερό είναι ΔΩΡΟ της φύσης και ανθρώπινο ΔΙΚΑΙΩΜΑ και στηρίζουν όλες τις Πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Επιπρόσθετα η θέση των ΦτΦ/NFGR είναι ότι το νερό ως δώρο της φύσης δεν μπορεί να το διαχειρίζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά οι υπηρεσίες των κρατών γιατί είναι δημόσιο αγαθό.

Περισσότερα για το νερό α) SAVE GREEK WATER β) Κίνηση 136

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου