Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ "ΟΛΥΜΠΟΣ Γ΄ - Χλωρίδα και Πανίδα" | Φωτ. από το Βουνό των Θεών | 2015: Παγκόσμιο Έτος Εδαφών


Στο blog των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece που δημιουργήσαμε με αφορμή το "2015 - Παγκόσμιο Έτος Εδαφών" αναρτούμε φωτογραφίες του βετεράνου ορειβάτη και ερευνητή Νίκου Νέζη με θέμα τον Όλυμπο. Είχαμε μεγάλη δυσκολία να επιλέξουμε φωτογραφίες για να αναρτήσουμε γιατί η μία ήταν καλύτερη από τις άλλες αλλά και γιατί το άλμπουμ που μας κοινοποίησε ο κ.Νέζης είχε 400 περίπου φωτ.Έχουμε ήδη αναρτήσει το θέμα "ΟΛΥΜΠΟΣ Α΄" "ΟΛΥΜΠΟΣ Β' - Καταφύγια". Αν θέλετε να ξαναδείτε τις φωτ. και να διαβάσετε πληροφορίες για τον κ.Νέζη κλικάρετε ΕΔΩ ΕΔΩ.

Σήμερα αναρτούμε το θέμα "ΟΛΥΜΠΟΣ Γ' - Χλωρίδα και Πανίδα". Προφανώς δεν είναι ένας κατάλογος με όλα τα είδη. Οι φωτογραφίες είναι ένα δείγμα μόνο από τα είδη που συνάντησε ο Νίκος Νέζης κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας του.
Κλικάρετε στις φωτογραφίες για να μεγεθυνθούν. Κάτω αριστερά υπάρχει η περιγραφή της κάθε φωτογραφίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα στο αφιέρωμα... θα αναρτήσουμε εμβόλιμα ορισμένα θέματα και θα επανέλθουμε με φωτογραφίες με πηγές, βάραθρα κ.λπ. από το άλμπουμ του Νίκου Νέζη.


Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου